Ο Στέλλιος Μπουτάρης από τις εκλογές που διεξήχθησαν διαδικτυακά, την Πέμπτη 22 Μαΐου αναδείχθηκε νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΟ αποτελείται από δεκατρία μέλη, επτά εκλεγμένα απευθείας από τα μέλη οινοποιούς και έξι μέλη που ορίζονται από κάθε μία από τις έξι Περιφερειακές Οργανώσεις οινοπαραγωγών της Χώρας την οποία εκπροσωπούν.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο αναδείχθηκε από την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση, εκλογική αυτή τη φορά, όπου παρουσιάστηκαν και τα πεπραγμένα των δύο τελευταίων ετών.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο έχει ως ακολούθως:
Πρόεδρος: Μπουτάρης Στέλλιος
Αντιπρόεδροι: Κεχρής Στέλιος Τριανταφυλλοπούλου Μαίρη
Γεν. Γραμματέας: Ζαχαρίας Νίκος
Έφορος: Κίσσας Δημήτρης
Μέλη: Αθανασόπουλος Τάσος, Ακριώτου Κική, Βαμβακούσης Πέτρος, Ζαχαριουδάκης Στέλιος, Μπαζίγος Κώστας, Παρπαρούση Δήμητρα, Σπυροπούλου Κωνσταντίνα, Τσιλιλής Κώστας.
Ο Στέλλιος Μπουτάρης, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του Γιάννη και του παππού του Στέλλιου, ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου και Πρόεδροι για αρκετές θητείες, εξελέγη για πρώτη φορά Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, ευχαρίστησε θερμά τους συναδέλφους του για την εμπιστοσύνη, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μεγάλη τιμή προς το πρόσωπό του.
Επεσήμανε επίσης ότι το ελληνικό κρασί βρίσκεται στην καλύτερη ιστορικά στιγμή του διεθνώς με δυναμική αναγνωρισιμότητα και γνώση, πολλά υποσχόμενο σε επιδραστικές ανερχόμενες αγορές, με αναμφισβήτητες ευκαιρίες διείσδυσης. Σε ένα περιβάλλον πολλών και σύνθετων προκλήσεων εκτός και εντός συνόρων: Δασμοί, αντιαλκοολική εκστρατεία, αγορές και καταναλωτές που αλλάζουν συνήθειες και συμπεριφορές, με την κλιματική αλλαγή να επιζητά τροποποιήσεις στην παρωχημένη νομοθεσία και με την ανάγκη αλλαγής πρακτικών και νοοτροπιών για τη βιωσιμότητα της ελληνικής αμπελουργίας.
Ο Στέλλιος Μπουτάρης είχε παραχωρήσει πριν από λίγες μέρες συνέντευξη στο powergame.gr, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στην επένδυση στο Αμύνταιο, στο ο Κτήμα Κυρ-Γιάννη και στην ανάπτυξη της ελληνικής οινοποιΐας, σημειώνοντας: «Το ελληνικό κρασί έχει ανάγκη την επιτυχία του καθένα μας και ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία θα γίνει διαχρονικά επίκαιρο».