Τι συμβαίνει με όσους έχουν λευκά social media!
Από valadis.k
Στην εποχή των social media, η ανάρτηση φωτογραφιών και προσωπικών στιγμών αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Ωστόσο, υπάρχουν όμως και μερικοί οι οποίοι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν για ένα πλήθος λόγων.
Ανησυχία για την Ιδιωτικότητα: Ένας από τους κύριους λόγους είναι η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, καθώς πολλοί ανησυχούν ότι τα δεδομένα τους που συλλέγονται χρησιμοποιούνται από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Σε έρευνα της Pew Research Center, το 80% των χρηστών εξέφρασε ανησυχίες για την πρόσβαση των επιχειρήσεων στα δεδομένα τους, και μόνο το 9% δήλωσε ότι θεωρεί πως οι εταιρείες πίσω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προστατεύουν τα δεδομένα τους.
Χαμηλό ενδιαφέρον – αδιαφορία: Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι το θεωρούν χάσιμο χρόνου σύμφωνα με την ίδια έρευνα.
Ψυχολογική – κοινωνική πίεση: Άλλοι λόγοι είναι η ψυχολογική πίεση και το άγχος που προκαλούν οι κοινωνικές πλατφόρμες. Οι χρήστες νιώθουν άβολα ή αγχωμένοι με τις αντιδράσεις και τα σχόλια που λαμβάνουν ή δεν αναρτούν λόγω φόβου αρνητικής κριτικής.
Σύμφωνα με το psychcentral.com, ο τρόπος με τους οποίους αλληλεπιδρούμε διαδικτυακά, όπως το τι μοιραζόμαστε και η ποιότητα των εικονικών μας σχέσεων, μπορούν να έχουν πραγματικό αντίκτυπο στη ζωή και την ψυχική μας υγεία.
Όπως λέει ο Paul Booth, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο DePaul του Σικάγο: Οι αλληλεπιδράσεις μας στα κοινωνικά δίκτυα τείνουν να είναι αδύναμες δεσμεύσεις -δηλαδή δεν αισθανόμαστε προσωπικά συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους στην άλλη άκρη της επικοινωνίας μας όπως όταν είμαστε πρόσωπο με πρόσωπο. Είναι πολύ σημαντικό να το θυμόμαστε την επόμενη φορά που θα πάμε να δημοσιεύσουμε προσωπικές ή ευαίσθητες πληροφορίες για τον εαυτό μας.
Πηγή: techmaniacs.gr