targeted.gr

Forever 21: Αίτηση μείωσης ενοικίων από την εταιρεία για τα καταστήματά της

Η Forever 21 απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες των ακινήτων που φιλοξενούν τα καταστήματά της για μειώσεις στα ενοίκια, αφού οι πωλήσεις της εταιρείας υποχωρούν και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στον αυξημένο ανταγωνισμό.

Περισσότερα από 380 καταστήματα στις ΗΠΑ ανήκουν στην εταιρεία λιανικής πώλησης, η οποία έχει ζητήσει από ορισμένους ιδιοκτήτες να μειώσουν το ενοίκιό της έως και 50%, όπως ανέφεραν άτομα που είναι ενήμερα επί του θέματος στο CNBC.

Παρότι η εταιρεία αντιμετωπίζει οικονομικές προκλήσεις, δεν έχει ακόμα αναθέσει την εργασία σε σύμβουλο και δεν εξετάζει το ενδεχόμενο δεύτερης αίτησης πτώχευσης, σύμφωνα με πληροφορίες από καταναλωτές. Απασχολείται να αναδιαρθρώσει τις πολλές μισθώσεις της προκειμένου να μειώσει το κόστος, πρόσθεσαν.

Η Forever 21 αντιμετωπίζει εδώ και καιρό μια σειρά ζητημάτων στην επιχείρησή της. Λειτουργεί σε μια ολοένα κορεσμένη αγορά γρήγορης μόδας και αντιμετωπίζει προκλήσεις όσον αφορά τη διαχείριση των αποθεμάτων και την ανταπόκριση στις ανάγκες των καταναλωτών της, δήλωσε πηγή της εταιρείας στο CNBC.

Οι προκλήσεις στον κλάδο της λιανικής πώλησης προέκυψαν μετά την υποβολή αίτησης πτώχευσης το 2019. Αργότερα, η εταιρεία προσχώρησε σε κοινοπραξία που εμπεριέχει την Authentic Brands Group, καθώς και τους ιδιοκτήτες Simon Property Group και Brookfield Property Partners.

Κατά την υποβολή της αίτησης πτώχευσης, η εταιρεία διαχειριζόταν περισσότερα από 800 καταστήματα παγκοσμίως.

Όπως και πολλές άλλες εταιρείες λιανικής πώλησης, το μεγάλο δίκτυο καταστημάτων της Forever 21 επέβαλε βάρος στον ισολογισμό της όταν κατέθεσε για πρώτη φορά αίτηση πτώχευσης. Η εταιρεία είχε επεκταθεί ραγδαία κατά τη φάση ανάπτυξής της, γεγονός που δεν της επέτρεψε να επενδύσει επαρκώς στην αλυσίδα εφοδιασμού της και να ανταποκριθεί άμεσα στις μεταβαλλόμενες τάσεις.

Η κατάργηση εκατοντάδων καταστημάτων μετά την υποβολή αίτησης πτώχευσης δεν αποτέλεσε λύση για τα προβλήματα της εταιρείας.

Η οικονομική κατάσταση της Forever 21 επηρέασε επίσης την απόδοση της Sparc Group, μιας συνεργασίας που περιλαμβάνει την Authentic Brands Group, τη Simon Property Group και από το περασμένο καλοκαίρι την κινεζική εταιρεία, υπερδύναμη στον κλάδο τους fast fashion, Shein. Η Sparc ανέλαβε την επιχειρησιακή διαχείριση της Forever 21, καθώς και αρκετών άλλων πρώην πτωχευμένων λιανοπωλητών, όπως οι Aeropostale, Brooks Brothers και Lucky Brand.