Adobe: Όποιος δε χρησιμοποιεί AI θα μείνει πίσω
Νέες εμφατικές δηλώσεις από τα στελέχη της

Από τον Θέμη Μπολτσή
Σύμφωνα με τον Alexandru Costin, αντιπρόεδρο της Adobe για τη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη, οι καλλιτέχνες που αρνούνται να προσαρμοστούν και να χρησιμοποιήσουν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, θα δυσκολευτούν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί.
Συγκεκριμένα, ο Costin παραχώρησε μια συνέντευξη στο The Verge, όπου δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Έχουμε παλαιότερες εκδόσεις των προϊόντων μας που δεν περιλαμβάνουν gen AI, αλλά δεν θα συνιστούσα τη χρήση τους. Στόχος μας είναι να κάνουμε τους πελάτες μας επιτυχημένους και πιστεύουμε ότι για να είναι επιτυχημένοι, πρέπει να αγκαλιάσουν την AI τεχνολογία».
Όπως φαίνεται λοιπόν, η Adobe πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι το μέλλον για τη βιομηχανία και όσοι αντιστέκονται μπορεί να βρεθούν σε μειονεκτική θέση.
Ο David Wadhwani, πρόεδρος του τμήματος Digital Media της Adobe, προέβη σε αντίστοιχες δηλώσεις, τονίζοντας ότι η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από την Adobe οφείλεται στην πεποίθηση ότι είναι πράγματι ο σωστός δρόμος προς τα εμπρός. Αν και το υψηλόβαθμο στέλεχος αναγνώρισε την κριτική από ορισμένους καλλιτέχνες, ο Wadhwani δήλωσε ότι η προσέγγιση της εταιρείας στοχεύει τόσο στη βραχυπρόθεσμη όσο και στη μακροπρόθεσμη επιτυχία. Πολλές μεγάλες δημιουργικές ομάδες και επιχειρήσεις έχουν ήδη υιοθετήσει την AI για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και η Adobe αναγνωρίζει ότι η αγνόηση αυτής της ζήτησης θα έθετε σε κίνδυνο την ηγετική της θέση στην αγορά. Πολύ απλά, τόνισε ότι αν η Adobe δεν παρείχε AI εργαλεία, θα το έκαναν άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες.
Ωστόσο, ακόμη υπάρχει έντονη εναντίωση στην τεχνητή νοημοσύνη σε ορισμένες δημιουργικές κοινότητες. Αυτοί οι επικριτές φοβούνται ότι το περιεχόμενο που παράγεται με τεχνητή νοημοσύνη μειώνει την αξία της ανθρώπινης δημιουργικότητας. Η Adobe έχει προσπαθήσει να γεφυρώσει το χάσμα, σχεδιάζοντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, όπως αυτά των μοντέλων Firefly, ειδικά για να βοηθούν και όχι να αντικαθιστούν τους καλλιτέχνες, κάνοντας πιο απλές κουραστικές διεργασίες όπως το masking αντικειμένων. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι αυτές οι καινοτομίες θα επιτρέψουν στους δημιουργούς να επικεντρωθούν περισσότερο στις καλλιτεχνικές πτυχές της δουλειάς τους.
Παρ’ όλα αυτά, ο Wadhwani αναγνώρισε ότι το να βασίζεται κανείς αποκλειστικά στην τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να οδηγήσει σε επαναλαμβανόμενο, ανέμπνευστο περιεχόμενο που δεν έχει τη μοναδική πινελιά της ανθρώπινης δημιουργικότητας.
Πηγή: unboxholics.com