Τάσος Χριστογιαννόπουλος: Νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος βαρύτονος λυρικός καλλιτέχνης αναλαμβάνει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Ολύμπια και των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων για την περίοδο 2024-2025.
Με απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) ανακοινώνει τη διορισμό του διεθνώς αναγνωρισμένου λυρικού καλλιτέχνη, Τάσου Χριστογιαννόπουλου, ως καλλιτεχνικού διευθυντή του Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας”, καθώς και των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων για την περίοδο 2024-2025.
Ο κ. Χριστογιαννόπουλος δηλώνει: “Με τιμά ιδιαιτέρως η πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Δούκα και αποδέχομαι με χαρά και συγκίνηση την μεγάλη πρόκληση της ανάληψης της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του ιστορικού θεάτρου Ολύμπια και των Μουσικών Συνόλων του Δήμου. Είμαι ευτυχής που το Θέατρο Ολύμπια μετά τις μέρες δόξας που έζησε με την Εθνική Λυρική Σκηνή για πολλές δεκαετίες, ξαναβρίσκει τη θέση του στην Αθηναϊκή ζωή και θα αποτελέσει έναν σημαντικό πόλο έλξης όχι μόνο για τους μουσικόφιλους Αθηναίους, αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης μας. Το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο ‘Μαρία Κάλλας’ και τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων θα έχουν ως βασικές προτεραιότητες την ενεργή και αμφίδρομη συμμετοχή των δημοτών, το ουσιαστικό άνοιγμα στην πόλη και τις γειτονιές της, καθώς και την υψηλή ποιότητα του καλλιτεχνικού έργου”.
Ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, γεννήθηκε στον Πειραιά. Πρωταγωνιστεί σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από το 1989. Επιπλέον έχει εμφανιστεί στα σημαντικότερα θέατρα σε παγκόσμια κλίμακα. Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Ολλανδία, Γερμανία, Ισπανία, Αμερική, Αυστρία…
Ο απολογισμός του περιλαμβάνει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε έργα όπως “Ο κουρέας της Σεβίλλης”, “Μάκβεθ”, “Ντον Τζοβάννι”, “Ντον Κάρλος”, “Τραβιάτα”, “Ο μαγικός αυλός”, “Ευγένιος Ονιέγκιν”, “Φάουστ”, “Άμλετ”, “Ένας χορός μεταμφιεσμένων”, “Φάλσταφ”, “Ο τροβαδούρος”, “Σιμόν Μποκκανέγκρα”, “Βότσεκ”.
Πέραν των ηχογραφήσεων οπερατικών έργων και τραγουδιών Γάλλων συνθετών, έχει συμπράξει με πολλούς Έλληνες συνθέτες, ενώ ασχολείται και ο ίδιος με το κομμάτι της σύνθεσης. Συν τοι άλλοις έχει τιμηθεί από τη γαλλική Ακαδημία Δίσκου με τον “Χρυσό Ορφέα” για την εξαιρετική του ερμηνεία σε γαλλικά τραγούδια, αναγνωρίζοντάς τον ως “Καλύτερο Ερμηνευτή Γαλλικών Τραγουδιών.