Λιλιπούπολη: Ξαναζωντανεύει στο Christmas Theater
Ερμηνεύουν οι: Σαβίνα Γιαννάτου, Δώρος Δημοσθένους, Λένια Ζαφειροπούλου και Τάσης Χριστογιαννόπουλος.
Η θρυλική Λιλιπούπολη στο Christmas Theater για δύο παραστάσεις, το Σάββατο 17 Φεβρουάριου στις 3 μ.μ και την Κυριακή 18 Φεβρουάριου στις 12 το μεσημέρι.
Υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Χριστοδούλου, με τις ερμηνείες της Σαβίνας Γιαννάτου, του Δώρου Δημοσθένους, της Λένιας Ζαφειροπούλου και του Τάση Χριστογιαννόπουλου, ξαναζωντανεύει η Λιλιπούπολη ανασύροντας και τρυφερές αναμνήσεις και γεμίζοντάς μας φρέσκα όνειρα. Συμμετέχει το σχήμα Ventus Ensemble και η παιδική-νεανική χορωδία Rosarte, υπό τη διεύθυνση της Ρόζης Μαστροσάββα.
“Εδώ Λιλιπούπολη”: Η ραδιοφωνική σειρά που άφησε εποχή και συνδέθηκε με την εποχή του Μάνου Χατζιδάκι στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (1976-1980), η οποία συντρόφευσε ως σήμερα γενιές και γενιές, μας συνεπαίρνει και μας παρασύρει εκ νέου στον κόσμο αγαπημένων τραγουδιών, σε μουσική Νίκου Κυπουργού, Δημήτρη Μαραγκόπουλου, Λένας Πλάτωνος, Νίκου Χριστοδούλου και σε στίχους της Μαριανίνας Κριεζή. Η εκπομπή γοήτευσε, χάρη στην πρωτοτυπία, την υψηλή αισθητική της και αναμφίβολα την επιδραστικότητά της.
Ένα όμορφο ταξίδι στον χρόνο παρέα με τη “Λιλιπούπολη”
Όταν το 1975 ο Μάνος Χατζιδάκις ανέλαβε τη διεύθυνση του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας περιέλαβε στα σχέδιά του τη δημιουργία μιας παιδικής εκπομπής, την οποία ανέθεσε στην προσωπική́ του φίλη Ρεγγίνα Καπετανάκη. Έτσι, με τη βοήθεια και της παιδοψυχολόγου Ελένης Βλάχου, άρχισε να οικοδομείται ο ξεχωριστός κόσμος της “Λιλιπούπολης”. Ο Χατζιδάκις ενθουσιάστηκε με την ιδέα, κι έθεσε υπό την προστασία του τη νέα σειρά́, που ξεκίνησε το καθημερινό ταξίδι της στα ερτζιανά το μακρινό 1976.
Η μουσική της εκπομπής ήταν επενδυμένη με τραγούδια που διέθεταν ευρηματικότατους στίχους με την υπογραφή της Μαριάννας Κριεζή. Μια σειρά νέων καλλιτεχνών, όπως οι Δημήτρης Μαραγκόπουλος, Λένα Πλάτωνος, Νίκος Κυπουργός και Νίκος Χριστοδούλου, συνέθεσαν τις μουσικές, ενώ τα ερμήνευσαν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο οι Σπύρος Σακκάς, Σαβίνα Γιαννάτου και Αντώνης Κοντογεωργίου.
Μικρά και μεγάλα παιδιά λάτρεψαν το ιδιότυπο σύμπαν της Λιλιπούπολης και τα απίστευτα καμώματα των κατοίκων της. Παρότι ήταν μια “παιδική” εκπομπή, ξεχώριζε, απευθυνόμενη τόσο “στα παιδιά όσο και σε έξυπνους μεγάλους”. Η πορεία της δεν υπήρξε ανώδυνη. Αγαπήθηκε, αλλά και πολεμήθηκε. Πιθανώς να προκαλούσε, ίσως επειδή ασκούσε κριτική́ σε πρόσωπα και θεσμούς. Δημιούργησε ένα υπέροχο παραμύθι, αναδεικνύοντας την αιώνια πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό, το όμορφο ενάντια στο άσχημο, με σύγχρονους, αλλά και παλαίμαχους “καλούς” και “κακούς”, με ξύλινες κουτάλες, μυστικές συνταγές, μαγικά δέντρα, αλλά και ευρηματικούς επιστήμονες που καταφέρνουν να υλοποιούν τις επιθυμίες, να πραγματώνουν τις πιο περίεργες φαντασιώσεις μας, συλλογικές ή ατομικές, με μάγισσες, αοράτους ελέφαντες, μαγευτικές τοποθεσίες!