Επέκταση παραγωγής γιαουρτιού στην Ελλάδα από Tetra Pak & Κρι Κρι
Η Tetra Pak®, παγκόσμιος ηγέτης επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων, προχώρησε στην επέκταση παραγωγής γιαουρτιού της Κρι Κρι, δημιουργώντας μία νέα μονάδα με διπλάσια δυνατότητα υποδοχής και αποθήκευσης γάλακτος, με την εγκατάσταση του μεγαλύτερου παστεριωτή γιαουρτιού στην Ελλάδα, τηρώντας τη δέσμευσή της για χρήση ταχέως αναπτυσσόμενων τεχνολογιών και δημιουργία καινοτόμων λύσεων.
Η Tetra Pak συνεχίζει να επενδύει σε τεχνολογίες αιχμής, συνεργαζόμενη με την ελληνική γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, προτείνοντας λύσεις και καινοτόμες προσεγγίσεις, προσαρμόζοντας την παραγωγή στις αυξανόμενες απαιτήσεις για το παγκοσμίως εξαγόμενο ελληνικό γιαούρτι.
Ο Βασίλης Ξενογιάννης, Διευθυντής Επεξεργασίας Τροφίμων της Tetra Pak, σημειώνει: «Πρόκειται για ένα έργο γεμάτες προκλήσεις καθώς η επέκταση ήταν μία ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία, και το ζητούμενο δεν ήταν απλώς να προστεθεί άλλη μία γραμμή παραγωγής. Η υλοποίηση έπρεπε να γίνει με την ελάχιστη δυνατή διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου, το οποίο λειτουργεί σχεδόν 24/7 για να ανταποκριθεί στη ζήτηση της αγοράς».
Ο Δημήτρης Μπαρμπούτης, Διευθυντής Εργοστασίου της Κρι Κρι, επισημαίνει: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που μαζί με την Tetra Pak με την οποία συνεργαζόμαστε πλέον 16 χρόνια, ενσωματώσαμε επιτυχώς μια ακόμα τεχνολογική καινοτομία υψηλών προδιαγραφών, συμβάλλοντας στην ταχεία ανάπτυξη της Κρι Κρι. Πρόκειται για μία νέα εγκατάσταση που αλλάζει τα δεδομένα της παραγωγής του γιαουρτιού και μας βοηθά να ανταποκρινόμαστε στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς».
Tetra Pak και Κρι Κρι προχωρούν στην εγκατάσταση ενός νέου συστήματος ταχείας κατάψυξης υψηλής χωρητικότητας για οικογενειακές συσκευασίες και κύπελλα παγωτών, υποστηρίζοντας την αυξανόμενη ζήτηση στην ελληνική και διεθνή αγορά, πρωτοπορώντας για μια ακόμη φορά. Και ενισχύοντας τις δραστηριότητες των εταιρειών. Οι εργασίες μάλιστα πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα και να έχουν ολοκληρωθεί αρχές του 2025.